Zivju ražošana
Franču žurnālisti devās ceļojumā no Norvēģijas uz Vjetnamu, uzņemot filmu par sarkano zivju ražošanu. Pāris kadru, un jūs vairs nekad nevēlēsieties baudīt šo “delikatesi”! Bet tik daudzi cenšas ietaupīt uz kā cita rēķina, ietaupīt naudu un nopirkt sarkanās zivis bērniem: tās taču ir tik veselīgas…
Zivju nozveja Norvēģijā ienes 4 miljardus dolāru gadā un ieņēmumu ziņā ir otrajā vietā aiz naftas ieguves. Milzīgs bizness! Protams, zivju ražotājiem ir neizdevīgi patērētājiem stāstīt patiesību par to, ka šis produkts satur lielu daudzumu toksisku ķīmisko vielu, un to var pamatoti saukt par vistoksiskāko pārtiku pasaulē. Žurnālistu noskaidrotā informācija kļuva par iemeslu īstam skandālam.
Neliela norvēģu saimniecība var izaudzēt līdz pat 2 miljoniem zivju vienlaicīgi, viss tikai naudas dēļ. Protams, milzīgais zivju daudzums ierobežotā telpā pastāvīgi slimo.
Tā ir īsta epidēmija: zivīm novērotas aizkuņģa dziedzera nekrozes un infekciozās anēmijas. Lai pasargātu zivis no inficēšanās, ūdenim pievieno īpašu pesticīdu, kas zivju gaļu padara toksisku.
Tāpat uz zivīm vairojas zivju utis: parazīts, kas tās ātri nogalina. Lai saglabātu dārgo preci, zivsaimnieki nevilcinās izmantot pesticīdus. Bet tie paliek produktā, ko ēd cilvēki! Paši pie zivīm dodas gāzmaskās, bet pēc tam pārdod šo indi, bez sirdsapziņas pārmetumiem, cilvēkiem.
“50% no mencu un lašu mazuļiem audzētavās piedzimst ar mutāciju. Viņi nevar aizvērt muti. Lai šī gēna mutācija izzustu jūrā, būtu jāpārdzīvo 8 paaudzēm. Cilvēks, ja ieraudzīs šādu zivi, nevēlēsies to ēst, bet, ja jūs nogriezīsiet zivs galvu, tad neviens neko nepamanīs…”
Saprast, cik bīstamas ir šīs zivis, var vien noskatoties dažas minūtes no šokējošās filmas, kas šobrīd pieejama krievu valodā. Brīdinām, tās saturs domāts 16+ vecumam.
Ēdod toksiskas zivis, mēs riskējam ar savu dzīvību un veselību. Zivīs uzkrātās kaitīgās vielas var izraisīt nopietnu saindēšanos un nepareizu iekšējo orgānu darbību!