Pagatavošana:
Šis process var būt ilgs, bet tad, kad esi to apguvis, tas norit ātrāk. Sākumā ievieto kviešus ūdenī, bet ūdeni periodiski nomaini. Pēc trīs dienām kvieši ir atdalījušies no ūdens mazā daudzumā, tad šo masu sablenderē. Beigās tai jābūt līdzīgai mīklai.
Tad, ja vēlies, pievieno miežu pārslas, sākumā tās izmērcējot siltā ūdenī.Tad var pievienot masai dažādas sēklas, kuras pirms tam ir uzkarsētas pannā.
Tad ūdenī iejauc pustējkaroti rauga ar cukuru. Kad raugs uzbriest, pievieno to maizei un izmīci mīklu ar rokām. Nav nepieciešams pievienot vairāk ūdeni, jo kvieši ir pietiekoši mitri.
Tad pievieno mīklai tējkaroti sāls, bet pats atrodi cepamo pannu. Ieteicams izmantot silikona formiņas, jo nebūtu vēlams izmantot taukus.
Uzsildi krāsni līdz 220 grādiem pēc Celsija. Pirms cepšanas ieliec krāsnī dažus ledus kubiņus, lai gaiss krāsnī ir nedaudz mitrs, kas ļaus raugam uzbriest. Cep aptuveni 45-50 minūtes.
Kad maize ir izcepusies un atdzisusi, ietin to folijā un glabā ledusskapī. To var sadalīt ikdienas porcijās, saladēt un izmantot pēc vajadzības.