Svaigi Vītināta Gaļiņa Mājas Apstākļos – Ērti Un Vienkārši Pagatavot, Turklāt Garšos Izcili!

Tradicionāli poļendvicu gatavo no cūkgaļas, no ne pārāk bieziem gaļas gabaliem – lai tie pilnībā varētu izžāvēties. Bet var arī ņemt teļa gaļu, vai vistas fileju. Gatavojot no vistas filejas poļendvica būs sausāka.

1

Recepte:

Sastāvdaļas:

1kg cūkgaļas(muguras karbonāde būs vislabāk, bet der arī citi gabaliņi bez kauliem)
3 ēdamkarotes sāls
1 ķiploka galviņa
2 tējkarotes ķimeņu sēklu
2 lauru lapas
1 tējkarote koriandra sēklu
1 tējkarote sinepju graudiņu
1 tējkarote piparu maisījuma ( malti )

2

Process:

  • Nomazgā gaļu,un nosusini to ar papīra(virtuves) dvielīti. Iemasē sāli gaļā, un ievieto noslēdzamā traukā uz 2-3 diennaktīm ledusskapī. Periodiski ir jānolej viss šķidrums, kas ir radies.
  • Sagatavo garšvielu maisījumu – ja mājās ir miezeris, tad to var ērti izdarīt, ja nav, tad – jānotīra ķiploki un jāsasmalcina tie, jāsasmalcina lauru lapas, jāpievieno pipari, jāsamaļ pārējās sēklas, un viss jāsajauc, pievienojot mazliet sāli.
  • Pēc 3 dienām izņem gaļu no ledusskapja. Tajā iemasē garšvielu maisījumu un ietin dubultā salocītā marlē, vai lina auduma gabalā – sasien ar diegu, lai izveidot tāda kā kūniņā, un pakar vietā ar sausu gaisu.
  • Poļendvica ir gatava pēc 3-4 dienām, bet to var turēt arī ilgāk – tad būs sausāka. Pēc tam ir jānoņem marle/lina audums, un tikai jābauda!

Poļendvicu var turēt ledusskapī – tā der gan ikdienā uz sviestmaizēm, gan svētku galdā, kā uzkoda. Poļendvicu labi gatavot ik pa divām nedēļām – tad tev patstāvīgi būs mājās kāds gabaliņš veselīgas un tīras gaļas.

Padalies ar šo fantastisko recepti arī ar saviem draugiem.

loading...