Tradicionāli poļendvicu gatavo no cūkgaļas, no ne pārāk bieziem gaļas gabaliem – lai tie pilnībā varētu izžāvēties. Bet var arī ņemt teļa gaļu, vai vistas fileju. Gatavojot no vistas filejas poļendvica būs sausāka.
Recepte:
Sastāvdaļas:
1kg cūkgaļas(muguras karbonāde būs vislabāk, bet der arī citi gabaliņi bez kauliem)
3 ēdamkarotes sāls
1 ķiploka galviņa
2 tējkarotes ķimeņu sēklu
2 lauru lapas
1 tējkarote koriandra sēklu
1 tējkarote sinepju graudiņu
1 tējkarote piparu maisījuma ( malti )
Process:
- Nomazgā gaļu,un nosusini to ar papīra(virtuves) dvielīti. Iemasē sāli gaļā, un ievieto noslēdzamā traukā uz 2-3 diennaktīm ledusskapī. Periodiski ir jānolej viss šķidrums, kas ir radies.
- Sagatavo garšvielu maisījumu – ja mājās ir miezeris, tad to var ērti izdarīt, ja nav, tad – jānotīra ķiploki un jāsasmalcina tie, jāsasmalcina lauru lapas, jāpievieno pipari, jāsamaļ pārējās sēklas, un viss jāsajauc, pievienojot mazliet sāli.
- Pēc 3 dienām izņem gaļu no ledusskapja. Tajā iemasē garšvielu maisījumu un ietin dubultā salocītā marlē, vai lina auduma gabalā – sasien ar diegu, lai izveidot tāda kā kūniņā, un pakar vietā ar sausu gaisu.
- Poļendvica ir gatava pēc 3-4 dienām, bet to var turēt arī ilgāk – tad būs sausāka. Pēc tam ir jānoņem marle/lina audums, un tikai jābauda!
Poļendvicu var turēt ledusskapī – tā der gan ikdienā uz sviestmaizēm, gan svētku galdā, kā uzkoda. Poļendvicu labi gatavot ik pa divām nedēļām – tad tev patstāvīgi būs mājās kāds gabaliņš veselīgas un tīras gaļas.
Padalies ar šo fantastisko recepti arī ar saviem draugiem.