Taču, balstoties uz šo teoriju, ir veikti arī citi pētījumi. 2004.gadā žurnāls „Clinical Nutrition” prezentēja trīs gadu ilga klīniska pārbaudījuma rezultātus, kurā atklāja saistību starp granātābolu sulu un karotīdo artēriju slimību.
Regulāra šīs sulas lietošana gadā samazina karotīdo artēriju slimību par 29%.
Līdzeklis, kas uzlabo veselību, samazinot holesterīna līmeni asinīs, ir statīns, un granātābolu sula tam var būt lieliska dabīgā alternatīva. Tātad, uzņemot svaigu granātābolu sulu, Tu vari atbrīvot artērijas un samazināt sirds slimību izraisītājus.
Turpinājumā apkopti daži būtiski iemesli, lai biežāk dzertu šo sulu.
1. Granātābolu sastāvā ir nepieciešamās barības vielas.
Glāze granātābolu sēklas satur 144 kalorijas, 7 gramus šķiedrvielas, 3 gramus proteīna, vitamīnus C un K, folijskābi un kāliju. Granātāboliem piemīt antioksidējošas spējas, kas novērš brīvo radikāļu radītus bojājumus.
2. Granātābolos ir divu spēcīgu augu savienojumi.
Augļa sulā un mizā atrodas antioksidants punicalagin. Granātābolu sēklās atrodama Punica (punicic) skābe. Šie divi antioksidanti granātābolam piešķir tam viņam piemītošās superspējas.
3. Pretiekaisuma iedarbība.
Lai samazinātu iekaisumu, vairāk ēd granātābolu. Tādā veidā novērsīsi arī sirds slimības, vēzi, 2. Tipa diabētu, Alcheimeru un aptaukošanos.
4. Tas palīdz pret paaugstinātu asinsspiedienu.
Pētījumi atklājuši, ka 150ml granātābolu sulas dienā divu nedēļu laikā var samazināt asinsspiedienu. Sula samazina arī infarkta un insulta riskus.
5. Antibakteriālas un pret sēnīšu iedarbība.
Granātābolos esošās barības vielas cīnās ar sliktajām baktērijām. Eksperti apgalvo, ka granātāboli spēj palīdzēt pret vairākām baktēriju un sēnīšu izraisītām infekcijām.
Noskaties video, un pagatavo svaigu granātābolu sulu jau šodien!