Kaut gan ne katrs to saprot, pārtika, ko katru dienu uzņemam ir ļoti svarīga gan mūsu veselībai, gan organismam. Daži ēdieni mūs padarīs miegainus un nogurušus, citi – enerģiskus un motivētus. To paveic fermentēta pārtika, un Tu vari būt drošs, ka šāda veida ēdieni ir labākā izvēle!
Fermentētie ēdieni, paātrinot labo baktēriju, kā laktobaktēriju un bifidobaktēriju attīstību, var uzlabot zarnu mikrofloru.
Šīs labās baktērijas paātrina organismā spēju daudz ātrāk sadalīt taukus, laktozi, cukurus un cieti, kā arī tos vieglāk ir sagremot. Skābēti kāposti un kimči ir iespējams labākie un zarnām draudzīgākie fermentētie ēdieni.
CITI FERMENTĒTI PRODUKTI:
- Jogurts;
- Kefīrs;
- Tējas sēne;
- Tempe;
- Marinēti dārzeņi;
Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu