Glikozi var saukt arī par karamelizāciju uz ķermeņa audiem, vai pat “Browning reakciju.” Cepti kartupeļi un cepta vista var būt lielisks piemērs, kas īsti notiek jūsu organismā, tikai lēnākā tempā. Tas pats kā šiem pārtikas produktiem, jums arī ir cukurs un olbaltumvielas, kas rada šo ķīmisko reakciju.
Vecums neattiecas uz jūsu fizisko izskatu tikai, bet arī uz vairākiem veselības jautājumiem, tai skaitā sirds slimībām, nieru mazspēju un kataraktu. Visvairāk kaitē aspekts glikozes , tā spēja mainīt formu un funkciju no ķermeņa audiem.
Piemēram, glikoze rada lieko cukuru,kas var sastingt un nocietināt asinsvadus – artērijas, caur lieko cukura organismā.
Elastīga sirds un asinsvadu sistēma, ir būtiska, lai panāktu optimālu veselību. Ar olbaltumvielu un tauku molekulām ir noteikta struktūra un pat nelielas izmaiņas šajā struktūrā, piemēram, ar glikozi, var traucēt normālu funkciju gan tauku ,ganolbaltumvielu.
Kas izraisa vecumu?
cukurs (visu veidu)
Lieka ogļhidrātu uzņemšana – visi veidi
Pavārmāksla ar augstu temperatūru, ieskaitot cepšanu, grilēšanu, utt, visi gabaliņi kraukšķīgo kartupeļu, gaļas gabalu …
nepietiekama dārzeņu uzņemšana un, riekstu, sēklas, augļi bagāti ar antioksidantiem, kas aizsargā audus
nepietiekama uzņemšana bagātinātāju,kas ir svarīgi profilaksei oksidēto šūnu un glikozei