2. Apstrādāta sarkanā gaļa:
Daudzas kaitīgas piedevas ir no šīs gaļas; bekons, šķiņķis, desa un citi. Arī šī gaļa ir slodzes sāls. Uztura un Vēža žurnāls teica par pētījumu, piemēram, ja pārmerīgi lieto gaļu,tā var izraisīt taisnās zarnas vēzi.Šis ir vairāk; sarkanā gaļa arī palielina kolorektālo un prostatas vēža risku. Aizvāciet šādu gaļu un ēdiet gaļu ar barojošu zāli.
3. Kūpināta/marinēta pārtika.
Regulāri ēst šādu pārtiku nav labi. Gaļas kūpināšanas process atstāj toksīnus gaļā un tas ir neveselīgi. Arī, marinētā pārtika ir nitrāti, kas mainās līdz N-nitrozei un tas izraisa vēzi. Arī šie pārtikas produkti arī ir ķekars ar konservantiem. Tas ir par ilgu glabāšanas laiku. Pārsniedzot to, tas var kaitēt mūsu šūnām un izraisīt vēzi.
4.Baltie milti
Mūsdienās daudzi pārtikas produkti ir izgatavoti no šiem miltiem. Bet, rafinētos miltos ir pārāk daudz ogļhidrātu un tas ir neveselīgi. Pētījumi apgalvoja, ka sievietes, kas ēda daudz ogļhidrātus bija lielaks risku saslimt ar krūts vēzi un šādi milti ātrāk paaugstināja cukura līmeni asinīs. Nomainiet šos miltus uz kvinoju, pilngraudu kviešiem, miežiem un mandeļu miltiem.
5. hidrogenētās eļļas
Šī eļļa mainās uz indi kad tā ir apstrādes procesā. Tās ir no dārzeņiem, kas veic ilgāku dzīves laika saglabāšanu un viņiem ir omega 6 taukskābes, un arī trans tauki. Pat mazliet omega 6 var būt veselīgi, bet pārāk daudz šīs skābes bojā šūnas un veselību. Tā visvairāk paaugstina risku saslimt ar ādas vēzi. Arī, trans tauki palielina risku kolorektālajam, krūts un prostatas vēzim. Aizstājiet tās ar kokosriekstu, palmu un olīvu eļļu.
6. Mikroviļņu popkorns
Šādos popkorna maisos ir ķīmiska perfluoroktānskābe? Tajā ir slikti toksīni. Daudzi pētījumi liecina, ka tas ir kaitīgs, un arī cilvēkiem, kuriem bija PFOA ekspozīcija bija lielākas iespejas nier un urīnpūšļa vēzim. Citā pētījumā teikts, ka šī ķīmiskā viela rada sieviešu neauglību. Diemžēl, šie popkorniem ir ĢMO, piemēram propilgallāti.
7. Audzēti laši
Savvaļā un saimniecībās audzētiem lašiem ir daudz atšķirības. Pirmā atšķirība no saimniecībā audzēta , savvaļā auguši ir veselīgāki un izdevīgāki. Arī laši padara lielāku vēža risku. Zinātniskajā žurnalā ir veikts pētījums, kurā bija teikts, ka pārāk daudz laša ķīmiskās vielas izraisa vēzi. Dažas no vielam ir dzīvsudrabs, toksafēns, dioksīns, liesmas slāpētāji un pat polihlorbifenili. Vismaz ievērojiet etiķetes uz lašiem un atcerēties, saimniecībā audzets ir lētāks!
8. Kartupeļu čipsi
Šie cipsi ir izgatavoti ar ļoti augstu siltumu, tas rada akrilamīdus un kancerogēnus. Internacionālie žurnāli par Vēzi norāda, ka šie čipsu izraisa olnīcu, prostatas, krūts un gremošanas vezi. Mēs visi zinām, šīs mikroshēmas ir kaloriju slodzes, tauki un sāls,tie izraisa aptaukošanos, hipertensiju un augstu holesterīna līmeni.
Uztaisiet savus čipsus ar olīveļļu un labiem bioloģiskiem kartupeļiem. Arī mēģiniet cept ābolu un banānu čipsus!