Nekad dzīvē neēdiet šo iecienīto zivi! Tā jau sen ir aizliegta Amerikā, taču Eiropā pārdodas katrā veikalā!

Pat šobrīd neskatoties uz šīs zivs tik ļoti iecienīto garšu un it kā pienācīgo izskatu, ir beidzot pienācis laiks aplūkot reālo stāstu par šo zivi, kas daudzviet jau sen ir aizliegta! Lai arī pagatavojot to, tā iederas pie daudziem ēdieniem un garšo burvīgi, tā ir ārkārtīgi kaitīga veselībai, tomēr kā izrādās, liela daļa to pat nezina. Ja reiz kāds to uzzina, tad domā, ka tie visi ir meli, jo tad taču to nemaz nepārdotu, vai ne tā? Izrādās, ka viss mūsdienās nemaz nav viss tiek vienkārši, jo viss tiek tā sašpricēts ar dažādām ķimikālijām un aktīvajām vielās, ka vairs nevar zināt, kas beigās ir īsta manta nu kas nē! Attiecīgi šeit sākas viss stāsts par to pašu. Beidzot ir pienācis laiks aplūkot, kas aiz tā visa šobrīd īstenībā slēpjas.

Pašlaik joprojām nav īsti izprotams, kādēļ vēl nav ieviests globāla tipa aizliegums šīm zivīm, jo to pēc brīža sapratīsiet, pie tam, aiz tā visa seko ļoti nepatīkamas sekas. Šoreiz runa iet par saldēto pangasiju, ko daudzi pavisam noteikti savas ikdienas dzīvē zina un pazīst. Pangasija tiek pārdota teju visā Eiropā, pie tam par ļoti mazām cenām, kas to padara tik ļoti iemīļotu produktu restorāniem, kafejnīcām un, protams, veikaliem. Taču laiks parunāt, kas patiesībā aiz tā visa slēpjas un tieši šeit atklājās stāsta nepatīkamā daļa, ko daudzi pat nemaz ikdienā nav padomājuši.

Tik ļoti iecienītā zivs galvenā atrašanās vieta jeb lokācija no kurienes tās nāk ir Vjetnama. Protams, jautāsiet, kas par vainu, ka nāk no Vjetnamas? Problēmas ir tajā, ka tā ir nenormāli zemas kvalitātes un pavisam pamatīgi kaitē veselībai. Tas skaidrojams ar to, ka pasaules galvenā mītne, kur Pangasiju pavairo ir Vjetnamas Mekongas upes baseinā, kas ticis oficiāli atzīsts par vienu no pasaules netīrākajām upēm. Vai tālāk, maz vēl jāuzdod jautājumi? Esošās zivis dzīvo stāvošās ūdenstilpnēs, kur vienkārši mudž no baktērijām, indīgām un pat toksiskām vielām, kas ļoti labi iesūcās šo zivju gaļā, tomēr vai kāds atklāti par to stāsta?

Tieši Pangasijas zivs gaļā ir tikuši atklāti smagie metāli, hlorāts, izomēri, heksahlorbenzols un vēl čupa ar citām ķīmiski kaitīgām vielām. Līdz ar to, nav nekāds brīnums par šo aizdomīgo antibiotiku saturēšanu, ja reiz Amerika jau labu laiku atpakaļ ir aizliegusi ievest Pangasiju. Pats galvenais iemesls, kāpēc Pangasija ir tik ļoti kaitīga, jo tā barojas tikai no šīs upes atkritumiem un ķimikālijām. Ja runājam par savvaļas apstākļos esošām zivīm, tām ir nepieciešamas četras reizes vairāk laika, lai sasniegtu tādus pašus izmērus, kā nebrīvē esošajām, kuras tiek špricētas ar hormonālajām injekcijām.

Jau daudzās analīzēs norādīts, ka Pangasijas gaļā atklāti arī augšanas hormoni, kopā ar vairošanās hormoniem, ko ļoti īpaši pavairo privātie audzētāji. Tas ir vairāk nekā toksiski un bīstami priekš ēšanas. Jāpiemin, ka lielās korporācijas, kuras tirgo zivis, patiesībā maz ir ieinteresētas par gaļas izcelsmi, dēļ to super zemās cenas dēļi. Šī iemesla dēļ lielveikali iepērk šīs zivis milzīgā vairumā un par lētu cenu.

Tieši tāpat šajā zivī nav omega 3 taukskābju un citu barības vielu, kuras zivīs tiek tik ļoti augsti novērtētas. Tomēr neskatoties uz to tīkamo garšu, nākamajā reizē padomājiet vai ir vērts, kā arī noteikti painteresējaties no kurienes tad īstenība ir nākusi šī zivs!

loading...