Sastāvs:
Kūkas krēmam-
1/2 pac želatīna
1 tējk pūdercukura
80 g cukura
2 citroni
150 g svaigu melleņu
250 ml jogurta
400 ml 30% saldā krējuma
50 ml ābolu sulas
500 g biezpiena
Izrotāšanai-
50 grami svaigu melleņu
mīklai-
šķipsniņa sāls
1/2 ēdmk. cepamā pulvera
2 olas
2 ēdmk. apelsīnu sulas
50 g kartupeļu cietes
50 g miltu
80 g cukura
Pagatavošana:
Olas, cukuru, sāli un apelsīnu sulu saputo, pievieno miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un uzmanīgi izmaisa viendabīgā masā ar saputotajām olām. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un izklājam miklu.
CEP CEPEŠKRĀSNĪ 180 GRĀDOS 25-30 MIN. KAD PAMATNE GATAVA, LIEKAM TO ATDZESĒTIES.
ŽELATĪNU UZBRIEDINA AUKSTĀ ŪDENĪ.
No biezpiena, jogurta, cukura, citronu sulas un rīvētas citrona miziņas ar mikseri uzputojam krēmu.Biezpiena krēmu sadala divos traukos.Mellenes sablendējam un piejaucam klāt vienai bļodai ar biezpiena krēmu. Uzbriedināto želatīnu ūdens peldē izšķīdina, sadala uz pusēm un pievieno biezpiena un melleņu masām. Saldo krējumu saputojam putās un arī izdalām uz abām bļodām.
ŅEMAM KŪKAS PAMATNI-IELIEKAM ATPAKAĻ FORMĀ UN TAD LEJ IEKŠĀ BIEZPIENA MASAS,SECĪBA LAI PALIEK JŪSU ZIŅĀ-GALVENAIS, LAI VIRSMA BŪTU GLUDA.
Rotāt arī varat ar veselām ogām pārberot ar pūdercukuru, vai, ja vēlaties, lai būtu kā bildē, tad jums baltā masa būs jālej pēdējā-apmēram 50 g ogu jāsablendē ar pūdercukuru-jālej uz virsmas apļi un ar zobu bakstāmo, vai kādu citu irbulīti savilkt uz centu svītras, kas veidos dekoru kā bildē.