Mājās viegli gatavojamās kartupeļu daiviņas ar sieru un zaļumiem

Sastāvdaļas 4-6 porcijām:

  • 3-4 lieli kartupeļi, 
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes ķiploku pulvera vai sasmalcināta svaigā ķiploka
  • 2 tējkarotes itāļu garšvielu, var aizstāt arī ar citu garšvielu maisījumu
  • Pusglāze sasmalcināta parmezana siera jeb divas saujas
  • Pēc izvēles: pētersīļi vai koriandrs, vai citi zaļumi
  • Mērce pēc izvēles
  • Pēc izvēles var pievienot arī kariju

jauns1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180, 190 grādiem. Cepešpannā ieklāj cepampapīru vai arī ielej un izsmērē olīveļļu.

Ņem kartupeli – griez uz pusēm un tad katru pusīti vēl uz 3-4 daļām, lai katrs gabaliņš iegūtu daiviņas formu.

Kartupeļu daiviņas liec bļodā, pārlej ar olīveļļu un kārtīgi samaisi. Ļauj pāris 2-3 minūtes ievilkties.

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

loading...