Sastāvdaļas 4-6 porcijām:
- 3-4 lieli kartupeļi,
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 tējkarotes sāls
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera vai sasmalcināta svaigā ķiploka
- 2 tējkarotes itāļu garšvielu, var aizstāt arī ar citu garšvielu maisījumu
- Pusglāze sasmalcināta parmezana siera jeb divas saujas
- Pēc izvēles: pētersīļi vai koriandrs, vai citi zaļumi
- Mērce pēc izvēles
- Pēc izvēles var pievienot arī kariju
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180, 190 grādiem. Cepešpannā ieklāj cepampapīru vai arī ielej un izsmērē olīveļļu.
Ņem kartupeli – griez uz pusēm un tad katru pusīti vēl uz 3-4 daļām, lai katrs gabaliņš iegūtu daiviņas formu.
Kartupeļu daiviņas liec bļodā, pārlej ar olīveļļu un kārtīgi samaisi. Ļauj pāris 2-3 minūtes ievilkties.
Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu