Kā gūt labumu no kurkuma. Patērējot kurkumu kā garšvielu tīrā veidā, ķermenis diemžēl spēj absorbēt tikai 1% no kurkumīna. Ja tavs mērķis ir gūt pozitīvo ietekmi no kurkumīna, būtu ieteicams iegādāties organisku kurkuma ekstraktu, kas satur līdz pat 95% kurkumīna.
Tomēr arī tīra kurkuma regulāra lietošana uzturā dos savus ieguvumus. ¼ tējkarotes kurkuma dienā spēj samazināt iekaisumus ķermenī, tādejādi stiprinot imūnsistēmu un novēršot citas kaites.
Recepte – kurkumūdens.
Nepieciešams 250-500ml vārīts ūdens, kuram pievieno ¼ tējkaroti kurkuma, un pavāra vēl 10 minūtes.
Recepte – kurkuma kopā ar eļļu vai taukiem.
Tauki uzlabo kurkumīna absorciju ķermenī līdz pat 8 reizēm.
Pannā nepieciešams sajaukt 1 tējkaroti kurkuma, 250gr kokosriekstu piena, 1 šķipsnu melno piparu un 1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļas, ko visu karsē, bet ne sautē. Uzturā lieto siltu.
Kurkumu var pievienot arī zupām vai citiem ēdieniem, kuros ir tauki.