Izskaidrojums: pagājušovasar pēc ziedēšanas bija izteikts lietus periods, kas kartupeļus atskaloja saules stariem. Bet tādā laikā vairs nevago ciet. Sevišķi lielākās saimniecībās,” teikts kādā komentārā. Tikmēr vēl daļa komentētāju uzskata, ka pāris zaļi kartupeļi lielu ļaunumu cilvēka veselībai nenodarīs.
“Vija Eniņa stāstīja, ka pa reizei zaļganu kartupeli apēst nekait. Tāpat kādu strutenes ziediņu un ābolu sēkliņas nokošļāt. Mazdrusciņ augu toksiskuma stiprina cilvēka imunitāti. Protams, solanīns lielās devās ir kaitīgs, bet tas vairāk uzkrājas mizās, kuras var smuki nomizot nost. Drošības pēc nomizotos kartupeļus vēl var pusstundu paturēt aukstā ūdenī un tad tikai vārīt. Labā ziņa – solanīns vārot noārdās. Grauzt nevārītus šādus tupeņus gan nevajadzētu,” teikts kādā komentārā.
Tikmēr kāda komentētāja liek aizdomāties par to, cik veselīgu ēdienu vispār cilvēki ēd.
“Ticiet man, tas zaļais nelaimīgais kartupelis nudien nav lielākā inde ko cilvēki ikdienas pērk veikalos gan sev, gan saviem bērniem…” teikts komentārā.