Proti, hotdogi ir maisījums no cūkgaļas, liellopu gaļas un vistas. Tie ir izgatavoti no pārpalikumiem griežot steiku vai cūkas karbonādes, kā arī no “ēdamajiem” kaušanas blakusproduktiem rūpnīcās, piemēram, dzīvnieku kājām un galvām, ādām un taukaudiem.
Tad pārpalikumi tiek sagriezti un apvienoti biezā pastā. Tālāk tiek pievienotas daudzas piedevas, lai uzlabotu maisījuma garšu, piemēram, pārmērīgs daudzums sāls, mononātrija glutamāts (MSG), kukurūzas sīrups, nitrāti un citas ķīmiskas vielas. Hotdogi satur arī lielu tauku un sāls daudzumu, un tie satur daudz konservantus, piemēram, nātrija nitrātu un nitrītu, kas arī ir saistīti ar vēzi.
Ārstniecības komitejaa par atbildīgu medicīnu apgalvo, ka hotdoga bīstamība ir tikpat riskanta kā smēķēšana. Dažas no visbīstamākajām piedevām, kas tiek izmantotas hot dogos, ir nitrāti un nitrīti. Nitrīti ir sastopami arī organiskajos hot dogos, dažkārt pat lielākos daudzumos nekā parastajos hot dogos. Šīs divas piedevas saistās ar amīniem, ka apstrādātā gaļa satur lielu siltumu un iegūst nitrozamīnus. Nitrozamīni bieži ir saistīti ar vēzi, īpaši aizkuņģa dziedzera, kuņģa, urīnpūšļa un resnās zarnas vēzi.
Saskaņā ar Amerikas vēža pētījumu institūta datiem, viens hot dogs ikdienā palielina kolorektālā vēža risku par 21 procentiem.
Vai šie dati šķiet pietiekami satraucoši, lai jūs varētu pārskatīt ielu-gaļas uzkodas vai iežogotas desiņas? Ja nē, nevajag brīnīties, ja no ārsta saņemat diagnozi, kas būs par vēlu.
Šeit ir videoklips, kurā parādīts hot dogu ražošanas process: