“Ja redzu pelējumu gaļā, man tas ir jāizgriež. Pēc tam visu pārējo gabalu pārdodu…”

Redz kādus noslēpumus tad īstenībā glabā cūkgaļa un kāda pārdevēja, kura vēlējās palikt anonīmi. Runa šoreiz ies par plašāku spektru, jo ēdot apstrādātu gaļu, kā piemēram – kūpinātu gaļu, bekonu, desas un šķiņķi, palielinās vēža risks. Zinātnieki silti iesaka, ja neatsakās no pārstrādātas gaļas, tad vismaz krasi to samazinaties tās daudzumu uzturā. Jo kāpēc gan gaļā rodas pelējums? Tādēļ, ka tā ir īsta un pārdeveja izteikusies : “Ja gaļā ir pelējums, man tas ir jāizgriež. Pārdējais gabals jāpārdod.”

Tieši sarkanā gaļa ir tā, kas ietekmē vēža attīstību, lai arī tiek lietota mazākos mēros. Gan apstrādātā, gan sarkanā gaļa satur milzīgu daudzumus dzelzs un tauku, kas var veicināt ļaundabīgu audzēju attīstīšanos ķermenī.

Gandrīz lielākā daļa cilvēku vienkārši tic tam, kam paši vēlas, vēl jo vairāk, ja tas attiecas uz pārtiku un veselību. Par vienkāršu piemēru varam paņemt miesnieku, kurš sociālajos tīklos atzist, ka viņam nākas sabojāto gaļas vietu izgriezt un pārējo ārdot klientiem.

Tomēr arī tie nav vienīgie atklājumi, kurus pauž pārdevēji un ārsti par dažādiem veselības cēloņiem uz tā pamata. Nemaz nerunājot par to, cik ētiski vispār ir tā darīt?

Lasi vēl : Ar milzu nožēlu – Šī ir pati neuzticīgakā zodiaka zīme itin no visām! Ja esi kopā – UZMANIES, tevi iespējams jau krāpj!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

loading...