Bietes ir ļoti veselīgas, kā arī tās var pagatavot dažādos veidos. Tās var uzlabot dažādas problēmas ķermenī un pat izārstēt slimības. Bietes satur antocianīnus, kas piešķir tai sarkano krāsu, kā arī tām ir pretvēža īpašības.
Bietes darbojas arī kā spēcīgs pretiekaisuma līdzeklis, kas var uzlabot kardiovaskulāro veselību un satur tādus vitamīnus un minerālus kā C, B12, B2, B1 un magniju, fosforu, dzelzi, cinku un jodu.
Bietes sakne cīnās ar anēmiju, uzlabo asinsriti, attīra ķermeni no toksīniem, stabilizē holesterīna līmeni un uzlabo aknu darbību. Tās var palēnināt novecošanos, kā arī nodrošina ķermeni ar antioksidantiem, pektīnu, šķiedrvielām, celulozi un aizsargā no aknu aptaukošanās.
Bietes var izspiest sulā, ēst svaigas, vārīt un jāatcerās, ka lapas, kas satur daudz kālija, arī ir ēdamas.
Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu