Burito

Burito

Pagatavošanas laiks: 40 min

Porcijas: 5

Sastāvdaļas:

  • Tortiļas maize – 5 gab.
  • Vistas fileja – 400 g.
  • Šalotes sīpoli – 2 gab.
  • Burkāni – 2 gab.
  • Paprika – 1 gab.
  • Selerija sakne – ½ gab.
  • Konservēta kukurūza – 120 g.
  • Tomātu biezenis – 500 g.
  • Četru veidu konservētas pupiņas – 1 burciņa
  • Kāposts – ¼ gab.
  • Pētersīļi – 2 buntītes
  • Seleriju kāti – 2 gab.
  • Ķiploka daiviņas – 4 gab.
  • Svaigais čilli – ½ gab.
  • Soja – 1 ēdamk.
  • Medus – 1 ēdamk.
  • Citrons – ½ gab.
  • Olīveļļa – 2 ēdamk.
  • Svaigie pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Sagriez šalotes sīpolus, ķiploku, selerija sakni, papriku, vienu burkānu un svaigo čilli.
Sakarsē pannu vai katliņu, ielej 1 ēdamkaroti olīveļļas, liec dārzeņus cepties.
Pievieno tomātu biezeni, sautē 3- 5 minūtes.
Pievieno papriku, kukurūzu un svaigo čilli, sautē 2 – 3 minūtes.
Sakapā pētersīļus, pievieno tos mērcei.
Sagriez šķēlītēs vistas fileju, iemarinē to sojas, medus un svaigu piparu mērcē.
Sakarsē pannu un cep vistu.
Pagatavo salātus:
Sagriez strēmelītēs selerija kātu, 1 burkānu un ¼ daļu kāposta.
Pievieno sulu no ½ gab. Citrona, 1 ēdamk. Olīveļļas, viegli sajauc.
Tortiļas maizēs liec 2 ēdamkarotes mērci, pievieno sauju salātus un vistu, pievieno 1 ēdamkaroti četru veidu pupiņas, rūpīgi ietin.

Aikāgaršo padoms! 
Dažādībai burito vari pildīt arī kāpostu lapās.

Avots: www.rimi.lv

loading...