Pagatavošanas laiks: 40 min
Porcijas: 5
Sastāvdaļas:
- Tortiļas maize – 5 gab.
- Vistas fileja – 400 g.
- Šalotes sīpoli – 2 gab.
- Burkāni – 2 gab.
- Paprika – 1 gab.
- Selerija sakne – ½ gab.
- Konservēta kukurūza – 120 g.
- Tomātu biezenis – 500 g.
- Četru veidu konservētas pupiņas – 1 burciņa
- Kāposts – ¼ gab.
- Pētersīļi – 2 buntītes
- Seleriju kāti – 2 gab.
- Ķiploka daiviņas – 4 gab.
- Svaigais čilli – ½ gab.
- Soja – 1 ēdamk.
- Medus – 1 ēdamk.
- Citrons – ½ gab.
- Olīveļļa – 2 ēdamk.
- Svaigie pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Sagriez šalotes sīpolus, ķiploku, selerija sakni, papriku, vienu burkānu un svaigo čilli.
Sakarsē pannu vai katliņu, ielej 1 ēdamkaroti olīveļļas, liec dārzeņus cepties.
Pievieno tomātu biezeni, sautē 3- 5 minūtes.
Pievieno papriku, kukurūzu un svaigo čilli, sautē 2 – 3 minūtes.
Sakapā pētersīļus, pievieno tos mērcei.
Sagriez šķēlītēs vistas fileju, iemarinē to sojas, medus un svaigu piparu mērcē.
Sakarsē pannu un cep vistu.
Pagatavo salātus:
Sagriez strēmelītēs selerija kātu, 1 burkānu un ¼ daļu kāposta.
Pievieno sulu no ½ gab. Citrona, 1 ēdamk. Olīveļļas, viegli sajauc.
Tortiļas maizēs liec 2 ēdamkarotes mērci, pievieno sauju salātus un vistu, pievieno 1 ēdamkaroti četru veidu pupiņas, rūpīgi ietin.
Aikāgaršo padoms!
Dažādībai burito vari pildīt arī kāpostu lapās.
Avots: www.rimi.lv