Parasti slavas dziesmas par smadzeņu darbības veicināšanu izpelnās mellenes un lasis, taču jaunākie pētījumi liecina, ka prāta asumu veicina arī citi pārtikas produkti. Pamēģini:
- Ēd vairāk pākšaugu (svarīgākā uzturviela – folojskābe). Amerikas klīniskā uzturzinātnes žurnālā apgalvots, ka cilvēki, kuru asinīs ir augsts šī B grupas vitamīna līmenis, domā ātrāk un atceras skaidrāk nekā tie, kuriem šī vitamīna trūkst, turklāt novecojot tiem rodas mazāk grūtību izteikties.
- Pievieno brokastu pārslām linsēklas (svarīgākā uzturviela – lignāni). Kā secinājuši Nīderlandes Universitātes Medicīnas fakultātes pētnieki, vecākām sievietēm, kas dienā uzņemas vismaz 2 miligramus šo fitoestrogēno vielu, bija klabāka atmiņa un ātrākas reakcijas spējas nekā tām, kuras uzņēma mazāk par miligramu dienā.
- Dzer vairāk kafijas (svarīgākā uzturviela – kofeīns). Kā apgalvo franču zinātnieki no Monpeljē Nacionālā medicīniskās izpētes institūta, kofeīns ne tikai veicina koncentrēšanās spējas un īstermiņā uzlabo reakcijas ātrumu, bet ar gadiem palīdz arī labāk atcerēties, piemēram, cilvēku vārdus un citus faktus, kas vecākiem cilvēkiem bieži piemirstas.
Avots: vumi.wordpress.co