Kamēr veselības riskus dzerot sodu vajadzētu zināt labi, amerikāņi turpina dzert šo bīstamo, cukuroto dzērienu lielā daudzumā. Ir samazinājums pārdotajā apjomā pateicoties tiem, kuri aktīvi izvairās no šī dzēriena, bet tomēr katru gadu vairāk 75 miljardu dolāru vērtībā tiek izpirkta soda, neskatoties uz diabēta risku, tuklumu, zobu bojājumiem, sirds slimībām.
Ja tu vēl joprojām cīnies ar cukura atkarību un neesi atbrīvojies no šī sodas dzeršanas paraduma, tad šeit ir daži pārsteidzoši iemesli, kāpēc jums to vajadzētu paveikt!
1.Soda var izraisīt osteoporozi
Vienalga, diētiskā vai parastā soda, visas sodas satur fosfātus vai fosforskābi, lai dotu tām pikantu smaržu un glabāšanas laiku. Fosforskābi satur daudzi ēdieni, bet lietojot to daudz uzturā, tas var izraisīt sirds un nieru problēmas, muskuļu zaudēšanu un paātrināt novecošanās procesu.
Par daudz fosforskābe attiecībā uz kalciju var izraisīt kaulu zudumu un kofeīns, kas arī ir sodā, traucē kalcijam absorbēties organismā. Ēdienkarte, kas iekļauj sodu, vienalga diētisko vai nē, samazina kaulu blīvumu un palielina risku saslimt ar osteoporozi.
Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu