Kulinārijas triki:
Lai olas čaumala viegli atdalītos no vārītas olas, pievienojiet vārāmajam ūdenim daiviņu citrona vai pustējkaroti sodas.
Kas var sabojāt vārītus mājas pelmeņus? Tikai pārāk stingra mīkla. Tiem, kas bieži lutina sevi ar tādu našķi, iesakām turēt pa rokai glāzi auksta ūdens un noteiktā laikā ieliet to vārošajos pelmeņos.
Vairs nevajadzēs skriet pie kaimiņiem, lai aizņemtos olu, kura pietrūkst kāruma cepšanai. To pavisam viegli var aizstāt ar pusi gatava banāna.
Gadās, ka nepieciešams ēdienam pievienot daiviņu vai pat veselu ķiploku. Tīrīt tos nav nemaz tik viegli. Šo darbiņu atvieglos mikroviļņu krāsniņa: ievietojiet tajā ķiploka galviņu un paturiet minimālajā jaudā 15 sekundes. Pēc tam notīrīt ķiploku būs daudz vieglāk.
`