To analīze liecina, ka uz katriem 50 gramiem pārstrādātas gaļas,kuru cilvēks ēd katru dienu – tas atbilst divām speķa šķēlēm vai desas – to risks iet uz augšu par 19 procentiem.Tie, kas ēd 150 gramus (trīs desas vai sešas sloksnes bekona) katru dienu, to aizkuņģa dziedzera vēža risks samazinās par 57 procentiem.
Pasaules vēža pētniecības fonds ir iesaka cilvēkiem pilnībā izvairīties no pārstrādātas gaļas.
Apstrādāta gaļa, ieskaitot desu, peperoni, bekonu, šķiņķi, kūpinātu tītaru un hotdogus, bieži satur nitrātu un nitrītu, kuri ir piesaista vēzi.
Pētnieki arī teica, smēķēšana ir lielāks riska faktors, kas palielina aizkuņģa dziedzera vēža risku par 74 procentiem.