SVARA PAAUGSTINĀŠANĀS.
Lai gan ir pieņēmums, ka svara palielināšanašanās nav nekas nopietns, tas var izraisīt vēl citas veselības problēmas. Patērējot pārāk daudz cukura, var mainīties insulīna darbība, un, kā zināms, insulīna rezistence ar laiku izraisa aptaukošanos un diabētu.
BIEŽA SAAUKSTĒŠANĀS UN GRIPA.
Pārāk daudz cukura var novājināt imūnsistēmu un paaugstinās saaukstēšanās, gripas un citu hronisku slimību rašanās riski.
IZMAIŅAS GARŠAS UZTVERĒ.
Pārāk daudz cukura var ietekmēt arī garšas kārpiņas un padarīt saldo garšu ne tik gardu un citādāku nekā iepriekš. Ēdot daudz cukura, radīsies pieradums, un, nākamreiz ēdot kaut ko saldu, tas liksies pārāk salds un negaršīgs.
SMADZEŅU MIGLOŠANĀS.
Ēdot lielu daudzumu cukura, samazinās cukura līmenis asinīs strauji svārstās, kas var izraisīt izmaiņas cukura līmenī, un īpaši pēc maltītēm var rastiem smadzeņu miglošanās.
ĀDAS UN PĒDU PROBLĒMAS.
Daudzviet organismā cukurs var radīt iekaisumu atbildes. Šādas reakcijas var izpausties kā ekzēma, reibonis, sausa āda, tumši loki zem acīm, akne un daudzas citas problēmas.
Ir arī citi veidi, kā cukurs ietekmē cilvēka fizisko un mentālo veselību, tādēļ ar cukura patēriņu jābūt uzmanīgiem. Izvēlies dabīgos cukura avotus, lai aizvietotu saldinātās uzkodas.