Bez tam, bērni un jaunieši var arī piedzīvot neregulāras epizodes hiperglikēmijai izaugsmes izravienu laikā.Augsta cukura simptomi asins Paaugstināts cukura līmenis asinīs ne vienmēr nozīmē, ka jums ir diabēts, jo augsts cukura līmenis asinīs ir simptoms OD diabētam.
Dažos gadījumos cilvēki ar hiperglikēmiju, neizjūt nekādas pazīmes nosacījumiem. Tomēr tie ir visbiežāk sastopamie simptomi augstam cukura līmenim asinīs:
– Bieža urinēšana un / vai urinācija nakts laikā
– Neskaidra redze
– Grūtības koncentrēties
– Sausa mute
– Impotence
– Periodiskās infekcijas
– Lēna sadzišana iegriezumiem un brūcēm
– Kuņģa problēmas
– Pastāvīgs nogurums vai stiprs nogurums
– Palielinātas slāpes
– sausa un niezoša āda
– Pastāvīgs bads
– Liekais vēdera tauku / svara pieaugums
– Nervu problēmas
Samaziniet cukura līmeni asinīs ar glikēmisko pārtiku
Glikēmiskais indekss vai vienkārši GI norāda vairāka ogļhidrātu pārtikā, kas palielina cukura līmeni asinīs, un tas var mainīties no 0 līdz 100.
Augstas-GI sastāvdaļas tiek apstrādātas daudz ātrāk, nekā zemu GI pārtika, tāpēc tās patēriņš samazinās insulīna līmeni. Turklāt, šie pārtikas produkti ir izdevīgi arī zaudējot papildus svaru.
Tālāk sarakstā iekļauti pārtikas produktus kopā ar savu glikēmisko indeksu:
Zema GI pārtika
(Pārtikas produkti ar GI starp 0 un 54 ir zems GI pārtikā. Jums vajadzētu patērēt to ikdienā.)
– Viena ola – 0
– Viena tase no hummus vienāds – 6
– Viena tase brokoļu – 10
– Viens vidēja lieluma dzeltens sīpols – 10
– Viena tase valriekstu – 15
– Viena tase no ķiršiem – 22
– Viena tase no Indijas riekstiem – 22
– Viena tase jogurta – 23
– Viens Turcijas desa – 28
– Viena tase no pupiņām – 31
– Vienu tasi sviesta pupiņas – 34
– 8 unces tomātu sulas – 38
– Viens vidēja lieluma ābols- 38
– Viena tase spageti – 42
– Vienu tasi zaļās vīnogas – 46
– Astoņi unces ananāsu sulas – 46
– viens liels burkāns – 47
– Viens vidējs apelsīns – 48
– Viens liels greipfrūts – 50
– viens liels banāns – 52
– Viena tase Zirņu – 54
Mērens GI pārtikā
(Pārtikas produkti ar Gi starp 55 un 69, tiek uzskatīti par mērenas GI pārtikas, tāpēc jums vajadzētu patērēt tos mērenos daudzumos)
– Viena tase no brūno rīsu – 55
– Vienu ēdamkaroti neapstrādāta medus – 55
– Viena tase auzas – 58
– Viena tase no regulāro balto rīsu – 64
– Viena porcija makaroni un siers – 64
Augsts GI pārtikā
(Augsts GI pārtikā ir no 70 līdz 100 uz skalas, un tas regulāri uzturā izraisa dažādas smagas veselības problēmas. Tas ir ļoti ieteicams, lai izvairītos no šiem pārtikas produktiem)
– Viena šķēle regulāra baltmaize – 70
– 2 glāzes popkorns – 72
– Viens virtulis (pakešu) – 76
– Viens gabals no rīsu kūkas – 78
– Viens vidēja lieluma cepts kartupelis – 85
– Viena porcija no kukurūzas pārslām – 92
– 50 grami glikozes – 100
Mūsu diēta dramatiski ietekmē mūsu vispārējo veselību, jo īpaši cukura līmeni asinīs. Tāpēc, ja Jums rodas šie simptomi, hiperglikēmija, jums vajadzētu veikt dažas izmaiņas diētā un mēģināt dabiski saglabāt veselīgu līdzsvaru, pirms tas rada papildu sarežģījumus.